Guiden til den bedste Kapsejlads 2024

Sille Kaalund 29/04-2024
 
Kapsejladsen 2024
 
Hvor, hvornår og hvorfor?
Den 3. maj 2024 står Kapsejladsen - Kampen om det Gyldne Bækken - klar til sin 34. udgave!
Det sker i Universitetsparken i Aarhus, hvor over 30.000 feststemte mennesker samles for at opleve 14 studenterforeninger kæmpe mod hinanden.
Dette år er du så heldig at det er Peter Falktoft og Esben Bjerre, der vil guide dig gennem dagen, til et brag af en fest!
 
Program
Kl. 05.30 – Morgensang

Kl. 08.30 – Underholdning ved Søvand

Kl. 12. 30 – Nøgenløb

Kl. 13.00 – Åbningstale v. Borgmester Jacob Bundsgaard og Rektor Brian Bech Nielsen

Kl. 13.10 – Velkomst v. arrangører fra Umbilicus, Morten Wittendorff Bækby og Daniel Teglborg Houe

Kl. 13.15 – Introduktion af konferenciers Esben Bjerre og Peter Falktoft.

Kl. 13.25 – Nationalsang
Kl. 13.30 – Intro til 1. heat

Kl. 14.30 – 1. heat

Kl. 14.53 – Intro til 2. heat

Kl. 15.30 – 2. heat

Kl. 15.50 – Intro til 3. heat

Kl. 16.25 – 3. heat

Kl. 16.35 – Tessa på tømmerflåden

Kl. 17.05 – Ølbunding om banevalg til finalen

Kl. 17.15 – Finalen

Kl. 17.20 – Kåring af vinderen

Kl. 17.30 – Kajsejladsen 2024 er færdig.
 
Tip og råd til den bedste Kapsejlads:
Kapsejladsen i Aarhus er lige om hjørnet, og det er tid til at forberede dig til en fantastisk dag i Universitetsparken!
 
Her er nogle tip og råd for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse:
 
Mød tidligt op: Kom i god tid for at sikre dig en god plads og få mest muligt ud af dagen. Hvis du kommer for selve sejladsen og alle udfordringerne, så er det en klar fordel at stå tidligt op og drage mod UNI-parken, så du kan få et sted at sidde, hvor du faktisk kan se noget. Hvis du bare kommer for hyggens skyld, er der ikke nogen grund til at stå op midt om natten.
 
Køb en Festivalstol: Med en festivalstol er du godt rustet til at slappe af og nyde sejladserne uden at skulle stå op hele dagen. Mange begår den fejl at tro, at en pose eller et tæppe er en fin løsning til en hel dag i Universitetsparken, men de fleste fortryder og må kæmpe hele dagen for at overtage en andens stol.
 
PRO TIP: De billigste festivalstole finder du i Silvan: 55,-, Bilka: 40,- og JYSK: 55,- 
 
Proviant: Medbring snacks og drikkevarer for at holde energien oppe hele dagen. Hvis du er i en større gruppe, så er det helt genialt at bage en masse pizzasnegle, pølsehorn og andet lækkert, som I løbende kan spise gennem dagen.
Det samme gælder drikkevarer. Det kan være en dyr fornøjelse at løbe tør i løbet af dagen.
 
Tøj til enhver lejlighed: Vær forberedt på skiftende vejrforhold med lag-på-lag tøj. Vi kender det alle; på få timer kan det danske vejr skifte 100 gange. Derfor er det en god ide at have lidt med til enhver lejlighed.
 
PRO TIP: Regnslag fylder ikke meget, men er super effektivt.
 
Vand: Hold dig hydreret hele dagen. Du kender sikkert udtrykket "et glas sprut, et glas vand". Du gider altså ikke være en, der hænger med hovedet, før alt det sjove er begyndt.
 
Solcreme, skygge og solhat: Hvis heldet skulle være med os alle, og solen kommer til at skinne hele dagen, betyder det også, at du skal være ekstra opmærksom på skoldning og solstråler. Selvom det er lækkert med sol og varme, er direkte sol og alkohol måske ikke den bedste kombination. Solcreme eller din fedeste bøllehat kan være din bedste ven på sådan en dag!
 
Engangskamera: Køb et engangskamera til at forevige minderne med. Du kommer helt sikkert ikke til at fortryde, at du har brugt penge på det. Det gode ved et engangskamera er, at du slipper for at smadre et dyrere kamera, og din telefon kan få lov til at ligge trygt nede i din taske - win win.
 
Hvor er det toilet? På Kapsejladsens Facebookside kan du finde et kort over pladsen. Her finder du både en oversigt over toiletter, vandposter, politi, taxa og spisesteder. Gem det på din telefon - det bliver du glad for! 

Du finder kortet: her

 
Powerbank: Hvis du har en, så medbring din powerbank. Det er essentielt, hvis du skulle blive væk fra dine venner og skal bruge din telefon.
PRO TIP: Hvis uheldet skulle være ude, er det også rart at have skrevet et telefonnummer ned. Det er altså ikke alle, der modtager beskedanmodninger fra en fremmed Facebook-profil.
 
Klargør hangover-kittet: Planlæg og køb det, du har brug for dagen efter. Når du har været i gang en HEL dag i UNI-parken, magter du med stor sandsynlighed ikke at skulle ud fra din lejlighed de første par timer. Derfor bliver du glad for at have købt ind til dine tømmermænd og dit trætte trætte hoved.
 
PRO TIP: Du kan få studierabat hos: Carls Jr, KFC og hos FOODORA.
 
(Din studierabat til Carls Jr.her)

(Din studierabat til KFCher)

(Din studierabat til FOODORAher)

 

Med alle disse tip er du godt rustet til at få en fantastisk dag til Kapsejladsen i Aarhus!


 

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...