Sådan opgraderer du din bolig på SU

Anne Moltrup Weber 15/12-2015

Boligtips på budget og SU

Foto: theposterclub.com

 

Har du ligesom mange andre studerende ikke råd til at købe fancy og dyre møbler, men alligevel lyst til at have et unikt hjem, der ikke skriger IKEA-katalog (på den dårlige måde), så læs videre.

 

Det første skridt du kan tage, er at opgradere din hybel med pynt og billeder. Hvis du dekorerer din bolig med et personligt og skævt tvist, er du allerede godt på vej. Det er nemlig betydeligt billigere at finde en fed plakat, købe planter, puder og diverse pyntegenstande, end det er at købe en ny og flashy sofa. Det kan godt være dine møbler er fra Jysk eller IKEA, men hvis du pifter sofaen op med eksklusive puder, stolen med et lækkert lammeskind og den bare væg med et personligt fotografi, er der ingen der lægger mærke til, at møblerne måske er mere discount end design. Du kan eventuelt kigge i dine forældres hjem efter gamle fotografier, antikke lamper eller selv sy dine egne unikke puder.

 

En anden ting du kan gøre, er at finde brugte møbler. Har du mod på at lede lidt, kan du faktisk finde en masse gode sager. Det skal dog siges, at det er en god ide at have et åbent sind, når du leder efter det gamle guld. Det kan nemlig let være, at det er nødvendigt at slibe, male eller reparere lidt, inden det færdige produkt er klar til pladsen i stuen.

 

Er du ikke til brugte møbler, eller har du allerede alt det du mangler, kan det være en ide at opgradere de ting, du allerede har. Der findes et hav af boligblogs, der kan inspirere dig til DIY-projekter derhjemme - blandt andet den planteglade blogger frokenoverspringshandling.dk. Her er der garanti for inspiration! Der findes mange andre boligblogs, så det er bare at gå på jagt.

 

Hvis du er som de fleste, ejer du sikkert en masse upersonlige IKEA møbler. Du kan gøre dem mere unikke, ved hjælp af såkaldte IKEAhacks. Der er en hel hjemmeside dedikeret til IKEAhacks, hvor folk skriver ind med tips og tricks til at forbedre og nytænke IKEA-produkter, og hvordan man anvender tingene på utraditionelle måder. Der findes mange kreative løsninger, hvor almindelige møbler bliver udnyttet på overraskende funktionelle og pladsbesparende måder. Tjek fx ikeahackers.net ud. Hvis du bruger Pinterest, Instagram eller blogportaler, kan du bruge søgeord som fx DIY, decor, interior design eller IKEA hacks og lade dig inspirere af de mange boligideer.

Der er altså rig mulighed for at opgradere din bolig, uden at spendere alle SU-kronerne.

 

//Anne

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...