Hvad er en A-kasse?

Hos Studiz ved vi godt, at der findes en del ting, som er mere interessant end fagforeninger og a-kasser. Det er dog vigtigt at have styr på dette, både når man afslutter sin uddannelse men også i forhold til studiejobs og praktik.

Medlemsskab af en A-kasser er gratis mens du studerer (på en videregående uddannelse), og hvis du melder dig ind senest 12 mdr. før du har færdiggjort din uddannelse, kan du få dagpenge fra dag ét, og dermed slippe for den måneds "karantæne", som ellers er standard.

Hvorfor tilmelde sig en A-kasse?

Som medlem af en A-kasse kan du få udbetalt dagpenge, sådan du har en indkomst hvis du ikke har et arbejde. Dette giver dig mulighed for at lede efter et nyt/det "rigtige" arbejde, mens du forsat kan betale dine regninger.

Udover det gratis medlemsskab, tilbyder de fleste A-kasser også en lang række medlemsfordele.'

Vi har forsøgt, at gøre det lettere, at vælge den rigtige A-kasse, ved at undersøge markedet og koblet disse sammen med uddannelserne.

Alle A-kasser

I søgefunktionen herunder kan du indtaste din uddannelsesretning, hvorefter den eller de A-kasser, som er særligt rettet mod din faggruppe vil komme frem