Få SU'en til at række

Martin Junker 25/10-2016

 

Det er svært at få økonomien til at hænge sammen, når indtægten kun kommer fra SU. SU-stramninger og rekordhøje boligpriser i studiebyerne gør det til en udfordring, at få midlerne til at række. For at få SU’en til at række og dække alle dine behov, kræver det en ordentlig portion selvdisciplin, struktur og kreativitet.  

 

Prioriter dine penge

Først og fremmest, handler det om at prioritere dine penge og fokusere på hvad der er vigtigst for netop dig. Helt ærligt? Det lyder både kedeligt, trivielt og gammeldags, men det behøves det ikke at være. Det kræver blot, at du sætter dig ned og finder ud af hvor der kan spares, for at kunne realisere cafeture, byture, økologi, fitness og andet.

 

Den evige kamp mod impulskøb

Hvis du for alvor vil stoppe med impulskøb, madspild og overforbrug på din madkonto, så er en ugentlig madplan den bedste løsning. Planlæg din maduge og køb, så vidt muligt, kun én gang ugentligt. På den måde får du ikke købt for meget ind, og undgår derved madspild. Du udsætter kun dig selv for supermarkedernes fristelser én gang ugentligt og undgår derved impulskøbene og overforbruget på madkontoen.

 

Er forsikringer egentlig nødvendigt?

JA! Det er nødvendigt med forsikringer, du vil ærgre dig gul og grøn den dag der er indbrud i din lejlighed og erstatning ikke er muligt, fordi du sparede indboforsikringen væk. Det behøver ikke at være så dyrt som du frygter, du kan nemlig få billigere forsikringer igennem de fleste fagforeninger i stedet for at ringe direkte til et forsikringsselskab.  

 

Frisør og tandlæge besøg ganske gratis

Du læste rigtig! Det er muligt at komme til frisør og tandlæge helt gratis. Du skal blot henvende dig ved frisørskolen eller tandlægeskolen og en studerende vil klippe dit hår eller ordne dine tænder som en del af deres uddannelse. What’s not to like? De får lov at øve sig og du får ordnet lokkerne eller bisserne ganske gratis.

 

Lav et budget - på en hel ny måde

Som studerende har man undervisning, forberedelse og aflevering at holde styr på, men hvis du er en af dem, der gerne vil have fornøjelsen af et budget, men ikke orker at sidde med regnestykkerne, så er du langt fra alene. Hver tiende dansker under 26 år, lægger nemlig ikke noget budget. Fortvivl ej, du behøver hverken finde lommeregneren frem eller gemme dine kvitteringer i et syltetøjsglas - download Spiir og assistenten vil guide dig til en sundere økonomi og finde plads til de ting du gerne vil prioritere.

 
You need to be logged in to comment
There are no comments yet...