Bredbånd til unge

Sebastian Raphael Riis 14/11-2017

Som ung er bredbånd en essentiel ting at have, hvad end det gælder studie, underholdning, sociale medier eller lignende. Mange unge har et begrænset budget, og derfor er det vigtigt at vælge det bredbånd, hvor man får mest for pengene.

 

Hvilken bredbåndstype?

Hvis du for eksempel er studerende, er det vigtigt både at kunne hente og aflevere din opgaver optimalt - begge dele noget der gøres ved hjælp af internet. Ligeledes benytter mange unge sig af streamingtjenester, hvilket betyder, at din bredbåndsforbindelse gerne skulle imødekomme dette. Der er mange forskellige slags bredbåndsløsninger på markedet. Overordnet set findes der i Danmark tre forskellige bredbåndsteknologier: fiber, COAX (internet via kabel-tv) og DSL (internet via telefonstikket). Hvilken løsning du bør vælge afhænger i høj grad af dit forbrug. Fiberforbindelser er typisk teknologien med den højeste hastighed, og er endvidere symmetrisk, hvilket vil sige, at download/uploadhastighederne er lige store. Dermed kan man smertefrit uploade sine store og datatunge opgaver. Dog skal det siges, at din placering har stor betydning for dit udvalg af bredbåndsløsninger, da flere selskaber er begrænset geografisk i deres udbud, og teknologierne ligeledes er geografisk begrænset.

 

 

Hvilken hastighed?

Når du skal vælge bredbånd, er det ligeledes vigtigt at overveje, hvilken hastighed du har brug for. Hastigheden kan afhænge af, hvor mange mennesker du bor sammen med. Bor du for eksempel alene, vil en hastighed på 10mbit være tilstrækkelig. Hvis du derimod bor sammen med din ven, din kæreste eller en helt tredje som også benytter sig af bredbåndet, bør du købe en højere hastighed end hvis du bor alene. Der er mange forskellige holdninger og guidelines til, hvor hurtigt internet man bør vælge, og der er derfor ikke en fast hastighed man kan anbefale. Det afhænger både af dit forbrug, dit hardware (for eksempel din router), og hvor mange I er, der bruger nettet. Man kan dog som hovedregel sige, at hvis I er to personer der bruger nettet, bør man i hvert fald vælge en forbindelse med 30 Mbit/s download.

 

Studierabatter på bredbånd?

Som tidligere nævnt, kan budgettet som en studerende være begrænset. Derfor kan det være fordelagtigt at spare på dit bredbånd. En af tingene der kan give dig billigere bredbånd, er studierabatter.

 

Det er muligt at få studierabat hos nogle enkelte udbydere på bredbåndsmarkedet. Bredbånd er som sagt essentielt for dig som studerende, og derfor er der også flere udbydere, som melder sig på banen med studierabatter. Nedenunder er der nævnt hvilke udbydere, der tilbyder studierabatter. Her skal du dog huske, at det nødvendigvis ikke er alle udbydere, som tilbyder bredbånd lige præcis der, hvor du bor. Derfor bør du tjekke op på inden, om du kan få det rette bredbånd på din adresse, før du træffer dit endelige valg.

 

Bredbåndsudbyderen Kviknet tilbyder studierabat, der indebærer en besparelse på 150 kr. på din første regning.

 

 

Sammenlign markedet

Før du vælger bredbånd, kan det altid være en god idé at sammenligne bredbåndsmarkedet. Ved at sammenligne priser fra bredbåndsudbydere på markedet, sørger du for at få det billigste og bedste bredbånd til dig. Ydermere sparer du også tid, da du ikke skal indhente priser udbyderne enkeltvis.

You need to be logged in to comment
Jacob Madsen
14/02-2018 12:47
Spændende indlæg! Jeg synes dog du mangler at nævne det mobilebredbånd, som snart kommer i en lyn hurtig 5G udgave. Læs evt. mere her: https://www.xn--billig-bredbnd-wib.nu/wp/saa-vildt-5g-infografik-facts/
Jacob Madsen
14/02-2018 12:48
Her er link <a href="https://www.xn--billig-bredbnd-wib.nu/wp/saa-vildt-5g-infografik-facts/">Link</a>