Aarhus er procentvis landets største studieby med mere end 64.000 studerende. Byens største uddannelsesinstitution er Aarhus Universitet, som udmærker sig på en lang række punkter og er bl.a. rangeret i top 100 på de toneangivne universitetsranglister. Dernæst kommer VIA University College, som er landets absolut største University College med mere end 18.000 studerende fordelt på 7 campus-byer.

 

At byen huser så mange studerende ses også ved byens gennemsnitsalder, der er blandt landets yngste. Den høje koncentration af studerende giver en livlig by. Specielt i sommermånederne er byens studerende synlige i gadebilledet, hvor den spanske trappe ved byens centrale punkt, åen, danner ramme om mange hyggelige stunder. 

 

 

Studiebyen Aarhus byder på en lang række spændende specialbutikker i en god blanding med flere store velkendte danske- og internationale mærker. Blandt disse er der generelt en god forståelse for de studerendes økonomiske situation, hvorfor en lang række virksomheder tilbyder de studerende forskellige former for rabatter og specifikke tilbud - se dem alle sammen her.