DIY hårbånd

Rika Edelgren 03/05-2016

Det er så irriterende, når man godt kan tænke sig et hårbånd, men man bare ikke kan finde et i den rigtige farve, stil eller størrelse og så til den rigtige pris. Så her har jeg lavet en lille guide til, hvordan I selv kan lave et fint og meget nemt hårbånd, som bliver snoet på toppen, på omkring 10-20 minutter, alt efter om I har prøvet det før, og om I syr på maskine eller i hånden.

Det eneste I skal bruge, er faktisk en stofrest, som har den ønskede længde og bredde. Jeg fandt selv længden, ved at bruge et målebånd til at måle rundt, der hvor hårbåndet skal sidde, og da jeg lavede mit i strækstof, trak jeg et par centimeter af, for at det ikke ville komme til at sidde for løst. Bredden på hårbåndet er en smagssag, så den vælger I også selv. Mine strimler lavede jeg 50cm lange, og 4 cm (inkl. sømrum) brede.

Så skal i også bruge en symaskine eller nål og tråd, i en farve som passer til det valgte stof. En smule nåle, og en stofsaks.

 

 

Det første I skal gøre er at klippe to lige store stykker stof, som hver især, kan nå rundt hovedet, i den bredde I har lyst til. Husk at lave en centimeters sømrum i begge sider og enderne, som især er vigtigt, hvis I bruger symaskine til at sy det sammen. Hvis du syr i hånden, kan du altid sy tættere på kanten.

Når I har gjort det, sætter I nåle i stoffet (ret mod ret, så vrangen vender udad), og syr det sammen i siderne.

 

 

Når I har syet de to stykker stof, vender I stykkerne, så syningen bliver gemt, inde i ‘pølsen’. Efter at have vendt de to stykker stof, lægger I den ind over hinanden, som vist på billedet og syr de fire ender sammen ca. 1 cm fra kanten. Den side enderne kommer til at sidde på er så indersiden af jeres hårbånd, som vil sidde inde under håret.

Og det var det! Så er I faktisk færdige med jeres fine hårbånd til en SU-venlig pris.

 

//Rika

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...