Godt og gratis redigeringsprogram til mobilen

Rika Edelgren 21/12-2015

 

Kender du det, hvor du tager et billede, men farverne er ikke helt som du gerne ville have dem? Det gør jeg i hvert fald, og lige siden jeg startede med at tage billeder med et spejlreflekskamera i 2012, har jeg brugt Adobe Photoshop Lightroom, til at få det bedste ud af farverne i mine billeder.

Adobe Photoshop Lightroom, er en lille udgave af Adobe Photoshop, men som udgangspunkt kun er til at rette småting på billedet, såsom lys - kontrast, temperatur i billedet, og at få bestemte farver til at fremtræde tydeligere i billedet. Og nu kan du downloade Lightroom appen gratis til iPad, IOS og Android i app store og på google play, så du kan gøre det samme ved dine billeder taget på mobilen.

Jeg har selv downloadet appen, og det er faktisk virkelig fedt, at man kan få farverne i sit billede til at poppe, inden man lægger det ud på de sociale medier! Så hvis du kan lide at tage billeder, men ikke vil betale for den ‘fulde’ Adobe Lightroom pakke til computeren, ikke ved om det er noget for dig, eller bare gerne vil have et godt redigeringsprogram til mobilen, så er den her app altså rigtig god at starte ud med, og på den måde sparer du også penge, fremfor at købe andre redigerings-apps til mobilen.

 

Det smarte ved Lightroom-appen er, at man kan få farverne flottere, men også at man også kan indstille på skarpheden, tilføje filtre og effekter (på en anden måde en på instagram, da kvaliteten af billedet forbliver den samme), fjerne støj, som gerne opstår ved dårlig belysning, og rykke det direkte over til andre programmer, som instagram, messenger, facebook, osv. eller bare gemme det i dit fotoalbum på mobilen.

På billedet ovenover, har jeg selv givet appen et forsøg, med et af de billeder jeg tog i min sommerferie. Farverne blevet en del kraftigere, billedet har fået en varmere tone, og detaljerne i baggrunden, står lidt tydeligere frem.

Alt i alt, så er det en rigtig god app, som helt sikkert er værd at prøve. Især til naturbilleder, da specielt den slags billeder, er noget hvor man gerne vil have flotte og fremtrædende farver.

 

Hvis du har taget en masse fine billeder over julen eller til nytår, er det jo også ideelt at bruge app’en. Jeg håber, i alle kom godt ind i det nye år :-)

 

//Rika

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...