Om at være sund på SU

Elisabeth Liv Bjerregaard Christensen 21/03-2016

Det er ikke altid nemt at være sund på SU. Sundhed kan koste knaster – dyre vitaminer, juice-maskiner, friske bær og jeg kan blive ved… Men der er nogle ting, man kan gøre for sig selv, som ikke behøver at ruiner dig. 

For lets face it – det er ikke fedt at få at vide: Hey – du ser lidt træt ud, er det eksamensperiode? Og man tænker i sit stille sind: Nej, det er ej, din klovn, men tak fordi du gør opmærksom på, at du synes at jeg ser træt og usoigneret ud.. 

 

Så her er nogle tricks og tips til hvordan du undgår og se eksamens-ramt ud: 

VAND: Drik masser af vand – 2,5-3 liter om dagen gør altså underværker for din hud! Og jeg taler af erfaring. Jeg har i mange år haft sådan nogle røde pletter og irritation på mine kinder – jeg troede i lang tid det var udslæt.. Jeg drak slet ikke vand eller noget i løbet af en dag. Men nu er jeg vant til at drikke 3 liter om dagen – og jeg har aldrig haft pænere hud – helt uden røde pletter :P Så fyr op for den vandhane! 

 

UD I SOLEN: Mange studerende er mindre ude end den gængse danske stuepante. (Jeg taler igen af erfaring) Ud i solen og få farve i kinderne og vind i håret – Det gør underværker, og man kommer til at se meget sundere ud. 

 

 

SØVN: Denne her giver i virkeligheden sig selv. Man ligner en hængt kat – jeg gør i hvert fald – hvis man ikke får nok søvn. Det er meget individuelt, hvor meget søvn man har brug for – jeg skal helt op på 7 eller mere, før jeg ser rigtigt frisk ud… Faktisk er det også bevist, at man får en fladere mave af at sove 8 timer mellem 22-06, da man reducerer kortisol-niveauet i kroppen, som lagrer fedtet på maven.

 

NETFLIX: Ja, du læste rigtigt. De fleste af os har efterhånden netflix – så det er ikke en ekstra udgift ;P Når du alligevel har en af de der off-dage, hvor man ikke orker andet end netlixe hele dagen – så prøv at vælge en af de der dokumentare om sundhed, kost og hvad sukker/junkfood gør ved i dig. Og ja, det er lidt en skræmme-kampagne – men man får da lyst til at leve lidt sundere af det :P For motion er godt – det ved alle. Men nogle gange når man altså ikke længere end ind i sofaen – og det er også ok engang i mellem!

 

Der er mange ting man kan gøre for sin sundhed uden at man behøver at pantsætte sine studiebøger. En løbetur koster ikke mere end den ubehag, den medfører, mens turen står på .. 

Men disse fire ting, er noget man kan ændre i sit  liv, uden at man behøver at ændre ret meget i sin dagligdag – for det er altså ikke altid at man lige orker at lave den helt store health-trip!  

 

//Bette

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...