Semester i udlandet - ja eller nej?

Mia Zielke 15/12-2015

Et semester i udlandet – skal man gøre det eller ej? De fleste der tager en universitetsuddannelse når til et punkt, hvor de får muligheden for at tage et semester i udlandet, enten gennem universitetet eller et eksternt bureau som EDU Danmark. Mit studie er belejligt nok indrettet med hele femte semester som valgfag, så det lettede processen en del. Selvom det lå lige til højrebenet at tage af sted, var der stadig en del overvejelser. Kan jeg undvære min familie og mine venner? Hvor skal jeg få pengene fra? Hvor skal jeg hen? Skal jeg gennem uni eller EDU? Kan jeg lide det sted jeg kommer hen? Kan folk der lide mig? Hvad får jeg ud af det? Er det besværet værd? Det er bare et udklip af de tusindevis af spørgsmål der meldte sig, men vigtigere er den ene sætning der kunne besvare dem alle; Det finder du ud af – du fortryder det, hvis ikke du tager af sted!

 

Ja, det er er besværligt. Ja, det er dyrt. Ja, du oplever et kulturchok, men hvad ville der ske, hvis ikke du gjorde det? Hvor mange vilde og fantastiske oplevelser ville du gå glip af ved at lade være?

 

Den første beslutning jeg tog var at rejse med en veninde fra min læsegruppe. Bare denne beslutning var skræmmende, selvom det var en god veninde – vi vidste jo ikke engang, hvad vi ville på daværende tidspunkt! Det virkede dog som den helt rigtige beslutning, og vi gik straks i gang med at undersøge vores muligheder. Da det kan være svært at få plads to sammen gennem AU, besluttede vi os hurtigt for at søge gennem EDU. Vi ville gerne til University of New South Wales i Sydney, Australien, så vi undersøgte deres fagudvalg. Så skulle der søges forhåndsgodkendelse hos vores studienævn i Danmark. Da det kan være en længerevarende proces, er det rart at få det overstået, specielt så man stadig kan nå at skifte mening, hvis fagene bliver afvist… Som de netop blev for os – det er blot et enkelt eksempel på én af de forhindringer, man møder på vejen, og hvis man ikke kan håndtere lidt modstand, kan man næsten lige så godt droppe projektet. Efter EDU Days havde vi hørt lidt om nogle forskellige steder og mødt repræsentanter fra nogle af de universiteter, vi havde overvejet (det kan virkelig anbefales), og valget faldt på James Cook University i Singapore. Flere mennesker siger, at et udlandsophold på bacheloren handler mere om oplevelser og kultur end det faglige (det bliver til gengæld vigtigt på kandidatopholdet), så vi valgte et spændende, (mere eller mindre) engelsktalende land med gode rejsemuligheder for forlængede weekender og study breaks. Der er mange flere steps, før man er i mål, men det vigtigste er at bestemme sig for, om man vil af sted eller ej. Resten er både en sjov såvel som en frustrerende proces at skulle i gennem – tålmodighed, overskud og selvdisciplin bliver sat på prøve, men belønningen er så stor, når man endelig kommer af sted.

 

Hvis I har spørgsmål til indlægget kan I altid sende mig en mail på [email protected], ellers kan I læne jer tilbage og vente på næste indlæg som også handler om at rejse ud… OG TAG SÅ LIGE AF STED, IKK’Å?!

 

//Mia

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20