Lav din egen iskaffe

Mie Sølvtoft 02/06-2016

Med sommerens ankomst er is-sæsonen for alvor skudt i gang – og det er farligt! Derfor vil jeg lige dele et lidt sundere alternativ med jer i form af hjemmelavet iskaffe!

Kaffe er den studerendes bedste ven og følger en i tykt og tyndt igennem eksamensperioden. Derfor er iskaffen et perfekt alternativ i den hede sommervarme, der lige nu skyller ind over Danmark. Det eneste du skal bruge er:

  • Isterninger
  • Espressoshot eller meget stærk kaffe (instant kaffe kan også bruges)
  • Mælk
  • Kaffesirup 

 

Sådan gør du:

1. Find et lækker glas og fyld glasset en tredjedel op med knust is eller isterninger. 

2. Lav derefter et espressoshot, og hæld det over isen. 

3. Suppler med mælk. Dosér mælken efter, hvor stærk du ønsker din iskaffe. 

4. Til sidst kan du tilføre kaffesirup i iskaffen. Fordel den med en ske eller et sugerør. Kaffesiruppen tilføjer en sødlig smag til din iskaffe, der gør, at den bliver ligesom en lille dessert – bare uden alle kalorierne.

Vælg og dosér kaffesiruppen efter din personlige smag. Min personlige favorit er en kaffesirup fra Philibert Roustin med smag af vanilje. Den kan købes i de fleste supermarkeder, eller online, hvor den ofte fås en del billigere. Tjek eventuelt siden kaffedeal.dk, der ikke blot forhandler siruppen billigt, men som også udbyder et væld af forskellige smagsvarianter – inklusiv sukkerfrie alternativer.

Har du også en personlig sommerfavorit, som du sværger til? Ellers så prøv min iskaffe – den er læskende, lækker og low-carb!

 

//Mie

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...