Guide til bedre selvværd

Simone S. Christensen 15/12-2015

 

Selvværd som studerende

Foto: www.psychologytoday.com/blog

 

Efter en lang snak med mine studiekammerater i dag, kom jeg frem til en noget skræmmende sandhed om mig selv! Jeg har flere personligheder. Som en af dem udtrykte det: ”Det er som om, at den du forestiller dig du er, og hvordan du i virkeligheden er, ikke helt harmonerer”, og gud hvor har vedkommende ret! Jeg har det her billede i mit hoved af, hvordan jeg ønsker at være, og når tingene så ikke helt passer med de forestillinger, som jeg har i mit hoved, så stresser det mig. Efter lidt selvrefleksion fandt jeg en blog, med nogle fantastiske tips til at forbedre sit selvværd.  Blogindlægget kan findes her.

 

Hvad der virkelig ramte sømmet på hovedet var punkt 6, hvor der skrives, at perfektionisme er roden til alt ondt. Perfektionisme kan nemlig betyde, at man ender op med at blive stræbe så meget efter det uopnåelige, at opgaven slet ikke bliver færdiggjort, og man ender med at stresse sig selv, hvis opgaven ikke går som planlagt. Punkt 7 handler om, at man ikke skal dunke sig selv i hovedet, hvis man begår en fejl eller tingene ikke går som planlagt - hvilket er en anden vigtig pointe for mig.

 

Som dem der kender mig nok ved, så har jeg det med at dunke mig selv i hovedet, hvis jeg får en lavere karakter end forventet for en eksamen, hvis jeg køber en frysepizza i stedet for at lave sund aftensmad efter en lang dag på universitetet, eller hvis jeg af samme årsag ikke lige når op at træne. Det betyder også, at man kan komme til at bære rundt på en konstant dårlig samvittighed over ting, som man bare burde acceptere og komme videre i livet med. Derfor vil jeg selv til at prøve at stræbe mere efter, at det er okay ikke altid at være perfekt - mindre kan også gøre det! Det er okay, hvis man ikke lige får 12 for eksamen i kvalitative metoder, og det er okay at spise en frysepizza, når man først er hjemme fra universitetet kl. 17:30 om aftenen.  Sidst men ikke mindst, er der et vigtigt budskab om, at man ikke skal sammenligne sig selv med andre.  Der vil altid være nogle som har mere end dig eller er bedre til noget end dig, og det er okay. Hvorfor sammenligne sit liv med andres? De er jo ikke dig, og de ved ikke, hvad du har været igennem.

 

Fortsat god dag - du er god nok, som du er!

 

//Simone

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...