Hvordan får jeg træning ind i en travl hverdag?

Sara Eline Bennett 14/12-2015

Vi kender vist alle sammen til det at have travlt i hverdagen, især som studerende. Studiet skal passes, og ofte kan timerne ligge helt ud på eftermiddagen. Derudover er der lektier og forberedelse, og så er der bare ikke ret meget energi tilbage til sjov og ballade. Eller til træning for den sags skyld. Men hvordan får man passet træningen ind, når man hverken har de store mængder tid eller energi?


træning og fitness


Jeg har 5 gode tips til, hvordan du gør det nemmere for dig selv:

1. Træn lige efter du får fri. Når du træner lige efter skolen, er der mindre sandsynlighed for, at du falder i sofafælden, da du ikke tager hjem inden du tager afsted til træning. En anden mulighed kan være, at lægge din træning om morgenen inden skole, og så tage direkte afsted derefter.

2. Sørg for at spise ordentligt i løbet af dagen. Hav en god og sund madpakke, og et par sunde snacks med dig. Så holder du energiniveau og blodsukker stabilt. På den måde øger du også motivationen for at komme afsted til træning, da du ikke bliver energiforladt hen mod eftermiddagen.

3. Lav træningsaftaler med dine venner. Det er altid nemmere at komme afsted hvis man ved, at der er andre der regner med en. Samtidig vil det også være motiverende for din makker, og så er der større chance for, at i begge kommer afsted til træning. Det kan faktisk også være rigtig sjovt og hyggeligt at træne sammen med andre. Også selvom man ikke træner på samme måde. Selskabet gør forskellen.

4. Deltag i holdtræning. De fleste fitnesscentre har forskellige hold i løbet af dagen, som du kan deltage i. Mange steder har de det sådan, at hvis du er meldt på et hold, og ikke møder op, så skal du betale et gebyr. Det kan hurtigt løbe op i længden, og så er det altså nemmere (og billigere) at tage afsted, selvom man er træt.

5. Strukturér din træning. Aftal med dig selv, at du træner på bestemte tidspunkter, og så gør det til en vane. Alt er nemmere når det først bliver til en vane, og det gælder faktisk også træning. Læg en plan for hvad du skal træne et par dage i forvejen, eller hav en fast træningsplan som du følger. Det plejer også at give gode resultater, hvis man har en træningsplan.

 

//Sarah Eline

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20