En studerendes sommerferie

Anne Moltrup Weber 15/12-2015

Studieliv og rejser

Foto: p-robinson.com/mallorca/

 

Så står den snart på sommerferie. For de fleste studerende betyder det 2-3 måneders frihed fra bøgerne. Hvad skal alt den tid så gå med? Jeg har en del ting jeg skal have ordnet i ferien inden jeg begynder på kandidaten, og derfor får nok at se til. Hvis man ikke ved hvad man skal tage sig til i den lange ferie, så kan I læse med her, og måske lade sig inspirere af min liste:

 

Arbejde: Ja, den er god nok. Jeg skal slet ikke holde helt fri, selvom det ellers ville have været fristende. Jeg skal være ekstra aktiv på mit arbejde, og stadig sørge for at holde Studielivsbloggen her up to date. Nu når jeg endelig har tiden til det, så er det bare med at få tjent nogle penge. Der er jo ikke en stor opgave der venter på mig, når jeg kommer hjem om aftenen.

 

Træne: Uha. Ja, det er blevet forsømt et stykke tid. Nu er der mere tid til det, og ligesom jeg gjorde sidste sommer, kan jeg skrue op for varigheden og hyppigheden af mine træningspas. På den måde er jeg allerede inde i rutinen igen, når jeg starter efter sommerferien. Så skulle jeg gerne fortsætte med den gode vane efter ferien.

 

Projekter: Jeg er for nylig flyttet sammen med min kæreste, og vi er slet ikke færdige med at indrette os og komme på plads. Vi mangler at købe og male møbler og finde billeder til væggene. Jeg vil meget gerne få de forskellige ting ordnet i løbet af ferien, ellers er jeg bange for, at de aldrig bliver færdige. Så hvis du har et projekt hængende over hovedet der snart skal laves, så gør det i ferien. Det bliver ikke lettere at få lavet, når hverdagen kalder igen.

 

Bliv frivillig: Hvis du mangler lidt at skrive på CV’et eller bare brænder for en sag, så brug da ferien på at lave lidt frivilligt arbejde. Jeg har skrevet mig op til kommunikationsteamet på Northside Festival, så ikke nok med, at jeg får en masse erfaring og får hørt lidt musik, så hjælper jeg også nogle andre, der har brug for et par ekstra hænder.

 

Rejs: Udover to sommerhusture, så ved jeg endnu ikke om jeg skal ud at rejse i år. Jeg håber at finde en billig tur, så jeg kan få brugt mine hårdt tjente feriepenge ;) Jeg trænger til sol, varme og blåt vand og at se noget flot natur. En afbudsrejse kunne godt være en ide, så man ikke skal af med en masse penge.

 

Læs eller lær noget nyt: Hvis du har en lang ferie, kan du bruge tiden konstruktivt ved at lære nogle nye skills eller læse op på noget du finder interessant, fx i forbindelse med dit studie. Man kan også kaste sig ud i lang roman. Jeg har kun overskud til at gå i gang med skønlitterære bøger i sommerferien, da jeg allerede har så mange andre tekster jeg skal have læst i hverdagene. Endelig kan man læse for sjov og 100% af lyst.

 

Studerendes sommerferieFoto: fmtc.co/recommended-reading/

 

Jeg glæder mig til at aflevere min eksamensopgave og holde ferie. Selvom den ikke kun skal stå på afslapning, så er følelsen af ikke at have hverken opgaver, deadlines eller dårlig samvittighed simpelthen så befriendende!

 

Hav en god ferie alle sammen!

 

//Anne

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...