Ankomst til Singapore - mit semester i udlandet

Mia Zielke 15/12-2015

Som en føljeton af mit første indlæg får I her lidt om ankomsten til Singapore, hvor jeg i øjeblikket tager mit udlandssemester.

 

Efter en hård og tårevædet afsked i Århus, en togtur til København, endnu en afsked og et par flyveture, landede vi, godt 24 timer senere, i Changi Airport, Singapore. Her havde vi bestilt lufthavns pick-up fra universitetet, der ankom kort efter os selv og kørte os til vores midlertidige overnatningssted – Betel Box Hostel. Vi havde hjemmefra bestilt en uge på et hostel, da vi var blevet frarådet at finde et permanent sted at bo, før vi var her og kunne se det med egne øjne. Det var også grunden til, at vi tog af sted, en uges tid før skolen startede. Den første uge gik med at lære folk på vores hostel at kende, danne sig et overblik over byen, smage lokal mad (hvis I nogensinde kommer til Singapore SKAL I smage Laksa!) og finde et værelse at bo i. Vi var fra begyndelsen klar over, at vi ville komme til at dele værelse og, med Singapores vanvittige priser, nok også seng, så forventningerne var derefter. Vores vigtigste krav var dog, at det skulle være til at betale sig fra, havde AC og pool (det er et must, medmindre man nyder den konstante følelse af at smelte). Når man skal finde sit værelse, kan det gøres på forskellige måder. De fleste større byer har en Facebook side for den slags, ellers kan skolen ofte henvise til et lokalt agency, som er til at stole på, hvis de ikke har studieboliger på campus. Vi endte med et værelse til deling i det skønneste condominium med en lækker pool, fitness, sauna (ikke at man har brug for det her), grillområde, tennisbaner og sikkerhedsvagter (dem er der heller ikke brug for, da Singapore er endnu mere sikker end Danmark). Til sammenligning med Danmark lægger vi hver 3.500 DKK om måneden.

 

Det kan kraftigt anbefales at tage af sted lidt før, så man kan lære byen at kende. Det gør også, at man har mulighed for at falde lidt til, før man kastes ud i de næste 100.000 indtryk, man bliver mødt af, når man starter på skolen. Selvom det betød, at vi tog fra Danmark blot fem dage efter vores sidste eksamen på AU, fortryder jeg det ikke det mindste.

 

I mit næste indlæg kan I læse mere om min hverdag og skolegangen hernede. Jeg vil blandt andet fortælle om forskellene mellem at læse i Danmark og her, og hvordan man håndterer disse.

 

 

//Mia

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...