Din guide til den perfekte studietur

David Poulsen 09/08-2019

Skal du med din klasse på studietur? Uanset om du skal med folkeskolen, gymnasiet eller måske universitet på studietur, har jeg samlet mine erfaringer, og giver jer her de bedste råd til en fantastisk tur, der skaber minder for livet. 

Denne guide vil dog være rettet mod gymnasieeleverne, da det her er sikkert, at man kommer på tur - i hvert fald på de fleste gymnasier landet over. 

Guiden vil give jer inspiration til, hvad I kan lave på de forskellige mulige destinationer rundt omkring i den store verden. 


Studietur i Europa


De mest populære destinationer i Europa er formentlig London, Rom, Berlin, Malaga og Barcelona. Alle disse byer har også en fantastisk historie bag sig, og der vil være en lang række seværdigheder at se og besøge. 

London er særligt kendt for en række af Europas mest kendte bygninger, herunder London Eye, Big Ben og Buckingham Palace. Disse seværdigheder skal I se! Derudover er London kendt for at være et af de førende finansielle byer i hele verden. Det kan virkelig være relevant for klassen med erhvervsøkonomi eller klassen på handelsskolen. Byens finansielle distrikt er placeret i den østlige del af centrum, og det kredses omkring den ikoniske Lloyd’s building. Denne bygning vil være en god start at se, hvis I har interesse i det finansielle. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rom


Den italienske storby har også mange attraktioner, herunder Colesseum, Peterskirken og meget mere. Det er jeg sikker på, jeres lærere allerede har styr på. Dét, I skal lægge mærke til, er madkulturen i Italien. Her kan I få lækre og enormt billige og lækre panini til frokost, og I kan få alverdens former for udsøgt pasta. Gå på opdagelse i madkulturen - I vil ikke fortryde det. 


Berlin


Tysklands hovedstad tilbyder en række unikke oplevelser i en by, hvor der er rigtig godt gang i den. Berlin tilbyder TV tårnet, hvor I kan nyde byens bedste udsigt. Udover det, har Berlin mange spændende attraktioner som følge af 2. Verdenskrig. Heriblandt finder i Holocaust Memorial, DDR museet eller Teufelsberg. På sidstnævnte adresse kan I nyde øl i deres fortrinlige biergarten. 


Malaga


Malaga ligger iblandt de bedste destinationer i Europa, hvis I spørger mig. Uden selv at have været der på studietur, har jeg hørt utallige fede historier derfra. Landskabet, kulturen og selvfølgelig vejret bidrager til de gode historier. Der er stort set sol hele året, og I de perioder studieture som regel ligger, vil I efter alt at dømme også blive ramt af de varme himmelstrøg. I kan blandt andet besøge El Teatro Romano, som er den ældste bygning i Malaga. Derudover er der nærmest uendelige muligheder for at opleve landskabet og strandene. Her er der massere muligheder for sportslige aktiviteter såsom paragliding, kitesurfing eller surfing, som er utrolig underholdende med dine bedste venner. 


Barcelona


Denne destination læner sig lidt op ad Malaga. Kulturen og maden er tilsvarende, men der er langt mere storby over Barcelona - samtidig med at man har et fantastisk landskab og nogle himmelske strande. Byen er kendt for kunsten og den flotte arkitektur, hvilket også kommer til udtryk i Sagrada Familia, som er en af de flotteste kirker i verden. Der er mange unikke bygninger i byen, og her vil I få oplevelser for livet. 


Studietur i USA


På tværs af atlanten finder i det store kontinent, vi alle drømmer at besøge før eller siden. USA byder på uforglemmelige oplevelser, og man er meget heldig, hvis turen går her til. Jeg var selv i New York og Washington D.C, og der er bare noget særligt over disse byer og dette land. Kulturen er utrolig og så anderledes fra hvad vi kender i Europa. Det er en helt anden frihed, man oplever herovre. Folk drømmer højt, og mulighederne er stort set uendelige. 


New York


“The city that never sleeps” er udtrykket, byen er kendt for verden over. Der er godt gang i New York på alle tider af døgnet, det kan jeg godt nikke genkendende til. Byen byder på diversitet - en befolkning fra mange forskellige kulturer og nationer - hvilket giver vidt forskellige bydele. Gå over Brooklyn Bridge og fortsæt turen i Brooklyn og Williamsburg. Besøg Financial district og Wall Street og mærk hvordan mentaliteten er dybt anderledes. Tag op i Empire State Building og oplev den utrolige udsigt over byen. Tag til SoHo og besøg de utrolige butikker. Besøg Staten Island og se Frihedsgudinden. 

Der er uendelige muligheder i New York. Det svære er blot at finde ud af, hvordan man bedst muligt udnytter dem på de få dage, man har på en studietur! 


Washington D.C.


Hovedstaden er en noget andet størrelse end New York. Byen har hovedsæde for en lang række ting, men de mest nævneværdige er selvfølgelig Præsidenten og regeringen. Det gør også The Capitol og The Capitol Hill til nogle af de bedste attraktioner - for ikke at glemme The White House. Derefter kommer Lincoln Memorial og The Washington Monument. Hele dette område byder på fantastiske seværdigheder, som giver jer uforglemmelige minder. 

 

 

San Francisco


På den nordlige del af den amerikanske vestkyst, ligger også en perle og en meget populær studietursdestination. San Francisco er i blandt verdens førende byer på udvikling af teknologi og byder på mange flotte seværdigheder. Det er svært at sige, hvor meget I kan få lov til at besøge og se af teknologien, men i byen finder I området, Silicon Valley, hvor alle tech-giganter har hovedsæde. Tænk Facebook (og Instagram), Google og Tesla! San Francisco har massere at byde på, hvor særligt Bay Area er et fantastisk flot område. Her finder I også The Golden Gate Bridge, som er den verdenskendte bro, I bare skal se. 


Gimmicks på studieturen

I skal huske at forevige jeres minder, når I tager afsted, og når I er på destinationen! Køb sjove gimmicks fra byerne - find et særligt symbol. Og klæd jer ordentligt på, når I skal afsted. Mange klasser vælger at få lavet studietrøjer på turen. Disse er særlige, fordi det er trøjer, I kan beholde i årevis. Med studietrøjerne kan I let forevige minderne, og det behøver slet ikke at være dyrt. Man kan på de fleste sider også helt selv få lov til at designe trøjerne, som man ønsker det. 

Her ses et motiv til en trøje fra en studietur til New York.

Jeg håber, at denne guide kan hjælpe jer lidt på vej til, hvad I skal lave på studieturen rundt omkring i verden. I kan altid skrive, hvis I ønsker flere gode råd. Rigtig god tur! 
 

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...