Oplev smukke Bali på SU

Mie Sølvtoft 04/10-2016

Når man lever på et SU-budget, kan det være svært at få plads i økonomien til en spændende rejse. Det behøver dog ikke at være umuligt! Med lidt prioritering og den rette viden om destinationen kan det sagtens lade sig gøre, uden at man bliver ruineret. Det fandt jeg ud af, da jeg sammen med en veninde besluttede mig for at rejse til Bali. Læs med her, og få mine bedste tips.

 

 

Transport 
Man kommer ikke udenom, at Bali er en lidt dyrere destination, når det gælder flyrejsen. Men hvis dit studie tillader det, er det en rigtig god idé at gøre det uden for ferierne – så er der nemlig en del penge at spare. Du kan se forskellige prisforslag og andre gode råd her


Mens vi var på øen, brugte vi meget privatchauffør. Det lyder ret luksusagtigt, men faktisk er det en god (og billig) idé. Vi valgte at gøre det en dag, hvor vi skulle rundt omkring, og vi gav kun 250 kr. for 10 timer. Derudover var vores chauffør også rigtig sød til at give os gode tips, så han fungerede næsten som en lokal guide. 

 

Overnatning 
Det er billigt at bo på Bali, så vi endte med at bo på et ret lækkert hotel, der hedder Bumi Muwa. Det ligger i Ubud, som er en fantastisk hyggelig by med masser af charme. Selve hotellet har nogle frodige, park-lignende omgivelser samt en dejlig pool. Det koster omkring 100 kr. pr. nat, hvilket må siges at være billigt for et så fedt hotel.
Generelt er prisniveauet lavt, så det kan sikkert også gøres endnu billigere, hvis man ikke har noget imod at gå lidt på kompromis med kvaliteten. 

 

Mad 
Også maden er billig på Bali, hvor man sagtens kan spise ude hver dag på sin tur. Det billigste er den lokale mad (eksempelvis stegte ris med grøntsager), men man kan også spise vestlig mad som bøf eller burger til omkring halvdelen af priserne herhjemme. 
Vi var særligt begejstrede for restauranten Warung Legong, som ligger i Keramas. Her kan man både få autentisk indonesisk mad og vestlig mad til gode priser.  

 

Oplevelser 
Øen byder på et væld af oplevelser, og de behøver slet ikke at koste det store. Vi tog for eksempel til rismarkerne uden for Ubud, hvor vi var på en vandretur i de smukke omgivelser - en gratis og ikke mindst spændende oplevelse.
En anden dag tog vi til Gili-øerne, hvor der er paradisiske bounty-strande. Det kostede under 100 kr. at komme dertil med færge. Udover at dase i solen snorklede vi og så flotte havskildpadder og farvestrålende fisk. 

 

 

Lyder Bali også som noget for dig? I så fald ønsker jeg dig en god tur!

//Mie

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...