Naturhistorisk Museum I Aarhus

Malene Vinter 14/12-2015

Når jeg har været på ferie i nogle af Europas storbyer, har Naturhistorisk museum næsten altid været et attraktionsmål, men museet her i Århus har jeg faktisk aldrig haft tid til at besøge før nu. Jeg brugte min fridag i dag på, at cykle op på universitet hvor museet er placeret. Selvom jeg ikke er specielt godt kendt i området, fandt jeg det forholdsvist hurtigt, da skiltningen var virkelig god!

 

Naturhistorisk museum i aarhus

 

Jeg har ikke de vilde forventninger til besøget, da jeg faktisk ikke har hørt særlig meget om museet forinden. Ved skranken blev jeg mødt af en rigtig venlig mand, der efter jeg har fået betalt og udlevet min billet, fortalte mig hvor han syntes jeg skulle starte med at kigge. Der var ingen problem med at få studierabat – faktisk kiggede han nærmest ikke på mit studiekort.

 

Naturhistorisk museum i aarhus

Naturhistorisk museum i aarhus

 

Da jeg kom var der stille og fredeligt, og jeg kunne bruge god tid på at læse om, og kigge på de forskellige udstoppet dyr, men der gik desværre ikke længe før den første skoleklasse meldte deres ankomst! Selvom museet faktisk var stører end jeg lige havde forventet, var der desværre fyldt godt op med skole og børnehave børn. Det tog desværre lidt fra min oplevelse af stedet, da man ikke kunne undgå at blive en smule småirriteret over det meget høje støjniveau.

 

Naturhistorisk museum i aarhus

Naturhistorisk museum i aarhus

 

Selve museet var derimod ingenting i vejen med, nogle af udstillingerne var måske en smule dateret og nedslidte efter for megen berøring, men ikke nok til det ødelagde helhedsindtrykket. Det var flere steder muligt at interagere med udstillingerne enten ved at dufte, røre, lytte eller samle, som f.eks. det overstående billede her, hvor man kan samle skelettet af et får. Super fint og godt fundet på – og netop denne var meget populær hos de mindre gæster på museet.

 

Naturhistorisk museum i aarhus

Naturhistorisk museum i aarhus

Naturhistorisk museum i aarhus

 

Som studerende får man på museet  10 kr. i rabat, og selvom det måske ikke er det vilde, syntes jeg nu ikke 50 kr. for indgangen er voldsomt. Jeg kunne godt finde på at komme tilbage til museet evt. med min niece og nevø, som jeg tror ville få en rigtig god oplevelse. Men næste gang ville jeg nu nok foretrække at komme en weekend, så man slipper for de store grupper af støjende børn.

 

Helt klart et besøg værd, hvis i ikke allerede har været forbi!

 

//Malene

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...