Kom billigt frem med Rødbillet

Gry Lauridsen 14/12-2015

 

Studierabat hos Rødbillet

 

Mange kender nok allerede Rødbillet. Rødbillet er et busselskab, der i omkring et år har leveret billig transport mellem blandt andet København og Aarhus. Busserne kan rent tidsmæssigt ikke hamle op med eksempelvis DSB, men det kan priserne til gengæld, de ligger nemlig for studerende på minimum halvdelen og helt ned til en tredjedel af togenes priser.

 

Busturen med Rødbillet tager mellem København og Aarhus 3 timer og 50 minutter, hvilket kan lyde voldsomt, da det er en hel time længere end mange er vant til, men det er så “prisen” for at få det så billigt. Jeg kan tilføje, at jeg ikke synes at busturen føles så lang som den lyder, da der er gratis internet i busserne, hvor Rødbillet udover den regulære internetforbindelse også stiller nogle film til streamingsrådighed. Og så er der gratis kaffe. Dobbelt op på god tidsfordriv! Når bussen er halvvejs på sin rute har den desuden et stop, hvor man kan strække ben, handle ind på tanken eller lignende, hvilket må siges at være særdeles rart midt i en køretur på den længde.

 

Busserne er for det meste rimelig komfortable - Rødbillet bruger forskellige slags busser, så det kommer lidt an på, hvilken man havner i. Dobbeltdækkerne vil jeg mene er de mest driftsikre på komfort siden - ligeledes i forhold til internet, strøm, aircondition, varme osv. Men lige meget hvad, så er de altid mest rare, hvis de ikke er for proppede - så meget plads er der nemlig ikke til sidemanden.
Alt i alt har jeg rigtig god erfaring med Rødbillet, der trods heftig trafik aldrig er kommet forsinket frem, når jeg har været med (hvilket vidst ikke er noget visse andre transportfirmaer kan blære sig med - ingen navne nævnt, ingen glemt ;)).

 

Rabat: Billetprisen mellem København og Aarhus er for studerende på en stor rejsedag (inklusiv fredag til søndag) 120 kr. Prisen for ikke-studerende voksen ligger på 160 kr. og der er dermed en besparelse på 40 kroner for studerende.

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...