Så er det igen tid til loppemarked!

Michala Dahl Hansen 15/12-2015

Loppemarkeder og studerende

 

Jeg er vild med genbrug! Generelt er jeg optaget af hele tanken bag det at genbruge, hvor man får mulighed for at give ting, der får betød noget for andre ny værdi. Foråret er i høj grad loppemarkedernes tid, og de popper for tiden op overalt i landet. På de fleste loppemarkeder kan man finde alt fra gammelt børnelegetøj til antikke møbler og diverse accessories. Ud over den gode stemning, der altid præger markederne, er det en oplagt mulighed for at gøre et godt køb og komme hjem med noget helt unikt, der eksempelvis kan bryde lidt med den IKEA-fyldte lejlighed eller det H&M-betonede klædeskab.

 

Jeg var sidste lørdag til Århus Kræmmermarked, der er et 4-dages arrangement, der hvert år bliver afholdt i Kristi Himmelfartsferien ved Tangkrogen i Århus. Selvom jeg er lidt modstander af, at man tager entré for at købe brugte ting, valgte jeg alligevel at bruge de 30kr. På entréen, da jeg var vild efter at se, hvad markedet havde at byde på. Jeg blev da heller ikke skuffet, og der var et stort udvalg og en hyggelig atmosfære blandt både gæster og stadeholdere. Selv elsker jeg, når tingene har en historie med sig, og for tiden må jeg erklære en svaghed for gammel keramik – gerne den brune og 70’er-inspirerende en af slagsen, hvilket da også endte med at blive dagens fangst!

 

Det er altid godt at have en taktik, når man tager på loppemarked, da det hele ellers kan forekomme lidt uoverskueligt. Jeg går altid meget struktureret til værks, så jeg sikrer, at jeg kommer rundt overalt. Jeg kan på den anden side også virkelig godt lide bare at gå og lade mig inspirere og måske opdage ting, jeg slet ikke vidste, jeg manglede. Kommer man sidst på dagen, risikerer man selvfølgelig at alle fede ting allerede er fundet af og solgt til nogle andre. Til gengæld giver det også mulighed for at få de resterende ting til en ekstra god pris, så stadeholderne slipper for at slæbe det med hjem igen. Og der er virkelig ikke noget som følelsen af at have gjort et rigtig godt loppefund – og fået det til en fordelagtig pris.

 

Så det er bare med at komme ud og i gang!

God fornøjelse med det :-)

 

//Anne

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...