"SU-Suppe" til efteråret

Sille Kaalund 29/09-2023

Find din perfekte "SU-Suppe" til efteråret! 

 

Efteråret er en skøn årstid, hvor temperaturerne falder, og bladene begynder at skifte farve. Det er også den perfekte tid til at forkæle dig selv med lækre, sunde supper, der varmer kroppen og sjælen (Til SU-venlige priser). Vi har sammensat tre fantastiske opskrifter på sunde supper, der er nemme at lave og fyldt med smag.

 

Græskar- og Ingefærsuppe 

Ingredienser:

1 hokkaidogræskar

1 løg, grofthakket

4 fed hvidløg, finthakket

2 gulerødder, i tern

4 kartofler, i tern

1/2 tsk rød chili, finthakket

1/2 tsk stødt spidskommen

1 tsk ingefær, fintrevet

1 liter grøntsagsbouillon

1. 1/2 dl piskefløde

1 spsk olivenolie Saft fra

1/2 økologisk citron Friskkværnet sort peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle og fjerne kernerne fra hokkaidogræskaret, og skær det i tern. Opvarm olivenolien i en stor gryde og sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartofler, rød chili, stødt spidskommen og ingefær indtil løget er blødt og dufter skønt. Tilsæt hokkaidogræskarternene og grøntsagsbouillon til gryden. Bring det hele i kog og lad det simre, indtil græskarternene er møre og let kan moses med en gaffel. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt glat. Tilsæt piskefløde og citronsaft og rør godt rundt. Varm suppen op igen, men kog den ikke. Smag til med friskkværnet sort peber og eventuelt mere citronsaft efter smag. Server din hokkaidogræskarsuppe varm og eventuelt med en klat flødeskum, creme fraiche eller brød til.

 

Tomatsuppe med Quinoa

Ingredienser:

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 kop quinoa

2 kopper hakkede tomater (dåse eller friske)

4 kopper grøntsagsbouillon

1 tsk tørret basilikum Salt og peber efter smag

Lidt olivenolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Opvarm olien i en gryde og steg løg og hvidløg, indtil de er bløde. Skyl quinoaen godt i koldt vand. Tilsæt quinoa, hakkede tomater og grøntsagsbouillon til gryden. Tilsæt basilikum, salt og peber efter smag. Lad suppen simre i cirka 15-20 minutter, indtil quinoaen er kogt. Server din tomat- og quinoasuppe varm med lidt frisk basilikum på toppen.

 

 

Broccolisuppe med Parmesan

Ingredienser:

2 broccoli hoveder, skåret i mindre stykker

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

4 kopper grøntsagsbouillon

1 kop revet parmesanost

Salt og peber efter smag

Lidt olivenolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Opvarm olien i en gryde og steg løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilsæt broccoli og grøntsagsbouillon til gryden. Lad suppen simre, indtil broccolien er mørt. Brug en blender eller stavblender til at blende suppen, indtil den er helt glat. Tilsæt den revne parmesanost og rør godt rundt, indtil osten er smeltet. Smag til med salt og peber. Server din broccolisuppe med lidt ekstra parmesanost på toppen.

 

__________________________

 

Disse sunde supper er perfekte til at nyde efterårets skønhed og holde dig varm på kølige dage. De er også budgetvenlige og fyldt med næringsstoffer. Så gå i køkkenet, prøv opskrifterne, og lad dig forføre af efterårets smage!

 

__________________________

__________________________

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...