Gode råd til, hvordan du som studerende tilbagebetaler dit lån

Sebastian Raphael Riis 18/10-2016

 

Har du ligesom mange andre optaget et SU-lån for at tage et sabbatår i udlandet eller lignende, og står du nu med en stor gæld? Eller står du og overvejer at optage et lån til et enkelt semester i udlandet? Så er det rart at have nogle tips med på vejen, så du kan tilbagebetale det hurtigst muligt. Herunder får du mine tre råd til at finansiere dit lån – helt gratis.

 

Lav et budget

 

En god start for at tilbagebetale dit lån er at lægge et budget. Et budget, du kan overholde – også med uforudsete udgifter. Det er i det hele taget et vigtigt element i at få og opretholde en sund privatøkonomi.

 

Hvis du skulle være i tvivl om, hvordan du skal lægge et budget, kan du se et eksempel på et skema her.

 

Når du så sætter dig ned for at lægge dit budget, er der to slags udgifter, du skal være opmærksom på: variable og faste udgifter. Variable udgifter er de udgifter, du kan (være nødt til at) undvære i hverdagen. Det vil sige byture, den dyre middag på den lokale italiener eller den ugentlige biograftur. De faste udgifter kan man som udgangspunkt ikke undvære, og det være sig forsikringer, mobilabonnement, elregningen eller andre faste udgifter.

 

Lad det ikke blive ved snakken, selvom du kan være glad for at tale i din smartphone. Specielt på mobilabonnementet kan der være mange penge at spare månedligt – du kan således vælge Tjeep, som for ganske nylig lancerede billige mobilløsning, og tjept finde penge til at finansiere dit lån.

 

Få bedre styr på dine faste udgifter

 

Nu er det tid til at spare nogle penge, så du kan få råd til at finansiere dit lån. Det er dumt at betale for meget på de faste udgifter. Tid er penge, og det tager ingen tid at undersøge dine muligheder. Det kan af den grund godt svare sig at spare penge på bredbånd, mobilabonnement, forsikring og meget mere. Det er en god ide at sammenligne dine faste udgifter via sammenligningsportaler.

 

Få bedre styr på dine variable udgifter

 

Hvis du virkelig ønsker at tilbagebetale dit lån hurtigst muligt, skal du have godt styr på dine variable udgifter. Jeg ved godt, at der er mange kolde øl og byture involveret, når man som studerende ønsker at være en del af det sociale, men dette er unødvendige udgifter.

 

Hvis du ikke kan holde dig helt ædru hver weekend, bør du overveje billige alternativer – promillen bliver den samme, uanset mærket på flasken.

 

Du kan månedligt spare mange penge på at skære ned på dine variable udgifter, og på den måde kan du tilbagebetale flere penge til dit lån hver måned.

 

Tilbagebetal lånet

 

Det vigtigste for at finansiere dit lån er at få styr på din økonomi, men det er lettere sagt end gjort. Det gælder om at få struktur i din hverdag, og du kan spare meget ved at lægge et ordentligt budget. Når du har styr på din privatøkonomi, sover du roligt og kan så planlægge din tilbagebetaling.

 

Du skal dog huske, at hvis du tager et semester i udlandet, kan du søge legater, så du kan få finansieret din tur uden at komme hjem til en stor gæld i bagagen.

 

 

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...