Sådan undgår du den høje pris på bilforsikring for unge

Sebastian Raphael Riis 22/02-2018

Som ung bilejer er det utrolig svært at opnå en fordelagtig pris hos forsikringsselskaberne, fordi man har meget lidt erfaring - eller anciennitet, som det kaldes. Jo kortere tid du har haft en bil eller en bilforsikring, jo dyrere vil din bilforsikring også være, men der er en metode, hvorved du kan spare op til 30% på din forsikring.

 

Få en boks, der overvåger din kørsel

Overvågningssamfundet er kommet for at blive, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ønsker du som ung at spare penge på din bilforsikring, kan du nemlig få installeret en lille boks i din bil hos flere forsikringsselskaber, der kan måle din kørsel. Såfremt du kører fornuftigt, kan du få en rabat på din forsikring. Boksen kan desuden måle, hvorvidt du er skyld i et eventuelt uheld, da den måler, om du har kørt for hurtigt.

Er du en forsvarlig billist, der synes, at du har fortjent en bilforsikring, hvis pris ikke skal påvirkes af din alder, så er der altså aktive skridt at tage. Derudover er det altid en god idé at sikre dig, at du har den billigste bilforsikring på markedet, men hvis du ønsker en boks i bilen, skal du dog sikre dig, at det selskab, som du finder også tilbyder dette.

 

Her kan du få en boks i bilen

Der er som bekendt flere selskaber, der tilbyder dig at installere en boks i din bil, og blandt de største i Danmark kan du få det hos blandt andet Tryg, Alka og Topdanmark. Vilkårerne er en smule forskellige, men fælles er det, at der er penge at spare.

For at få en boks hos Tryg, skal du være mellem 18 og 29 år. Besparelsen udregnes ud fra kvaliteten af din kørsel, og kan komme helt op på de førnævnte 30% af din oprindelige pris. Boksen er desuden gratis.

Hos Alka koster en boks 1.000 kroner, men til gengæld kan man få den i alle aldre. Du kan desuden spare 25%, hvis du kører forsvarligt. Dette gør sig også gældende for Topdanmark, hvor den eneste forskel er, at boksen er gratis og for 18-28 årige.

 

Husk altid at sikre dig, at du får den bedste pris

Det er som nævnt altid en god idé at tjekke op på forsikringsmarkedet, inden du tager beslutningen om, hvor du vil købe din bilforsikring. Selvom du kan spare mange procenter ved at have en boks i din bil hos nogle selskaber, kan det stadig godt være, at du kan få en bedre pris et andet sted, afhængig af din profil og din bil.

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...