Studerende og rejseforsikringer

Maria 27/02-2020

Guide til rejseforsikringer

Det kan være svært at vide, hvilke rejser man skal på i fremtiden. Men sagen er, at hvis du allerede ved at du kun skal på en enkelt sommerferie hvert år, så er det for dyrt at betale for en årsforsikring. Men hvis du derimod både ved du skal på skiferie, sommerferie og en weekend til London med kæresten, jamen så kan det godt betale sig.
 
Vi vil i dette indlæg guide jer, så i kan finde den form for forsikring som passer bedst til jer. Vi ved nemlig godt, at forsikringer er svært at finde rundt i, men sandheden er, at man kan spare mange penge hvis man undersøger de forskellige tilbud.
 
 

Skal du vælge enkeltrejseforsikringer eller årsrejseforsikringer?
 

Hvis du skal på udveksling eller på én lang tur, så anbefaler vi enkeltrejseforsikringer. Hvis du vælger enkeltrejseforsikringer, så må du selv bestemme hvor lang tid forsikringen skal strække sig. Med en sådan forsikring betaler du ikke for alle de måneder, hvor du sidder hjemme i Danmark, men derimod din ene tur. 

Omvendt så anbefaler vi årsrejseforsikringer, hvis du ved du skal på flere korte ture i løbet af et år. Så har du frihed til at rejse så tosset du vil. Du skal dog være opmærksom på, hvor lange dine ture må være da flere rejseforsikringsselskaber har nemlig den begrænsning at turen kun må vare 30 eller 60 dage.

 

Hvor skal du hen?

Noget helt andet du skal være opmærksom på, er hvilke lande forsikringen skal dække. I mange af Europas lande er du selvfølgelig dækket af det blå sygesikringskort, som tillader dig at modtage behandlinger på samme vilkår som landets borgere. I Danmark modtager vi gratis behandlinger, men sådan er det altså ikke i alle andre lande. Derfor kan det være en god idé at forsikre dig, selvom du kun skal lidt syd for grænsen. Udover at forsikre mod sygdom og medicin, så dækker de fleste rejseforsikringsselskaber også hvis du bliver udsat for tyveri og bliver nødt til at tage hjem grundet alvorlige uheld i den nærmeste familie.

Hvis du derimod skal udenfor Europa, så kommer forsikringen også til at koste lidt mere. Overvej derfor om udvidet rejseforsikring virkelig er det bedste valg, hvis du som regel kun rejser inden for EU.
 

❗️OBS ❗️
Vi vil også pointere at din rejseforsikring som regel IKKE dækker skiferier, så husk at tegne en adskilt forsikring hvis du skal en tur på pisten.

Du kan finde mange sider online der sammenligner priser fra forskellige forsikringsselskaber, og husk også at tjekke om de tilbyder rabatter til unge.

 

 

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...