En alternativ vej til mit drømmejob

Patrick Lønne Hoffmann 18/03-2016

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at jeg sidst har skrevet et blogindlæg på Studiz. Den helt ærlige grund er, at jeg simpelthen ikke har haft tid. Grunden til dette er, at jeg har været så heldig, at få mit drømme studejob!

Jeg er blevet ansat som konsulent ved Spinnaker Nordic, et AdWords Bureauet i Esbjerg, hvilket er uhyre relevant i forhold til mit studie - erhvervsøkonomi, som jeg læser på SDU Esbjerg. 

 

 

Hvordan fik jeg så dette studiejob?

Som arbejdsmarkedet er nu, er det virkelig svært at skaffe sig et relevant studiejob. For alle dine medstuderende søger jo de samme jobs som dig, og hvordan skiller du dig ud fra mængden, når i alle går på samme linje og ’stort set’ har samme erfaringer? 

I stedet for at blive ved med at søge jobs jeg alligevel aldrig får, tog jeg det valg at gøre noget ved det, ved at specialisere mig og gøre mig interessant for virksomhederne. Tidligere har jeg drevet min egen webshop, og det var igennem den, at jeg fik min interesse for søgemaskineoptimering - SEO.

Så det sidste år har jeg skrevet en række indlæg om online markedsføring og søgemaskineoptimering på min blog. Alt for at gøre mig interessant hos virksomhederne, der beskæftiger sig med disse emner. 

Inden jeg kommer for godt i gang, skal det gøres klart, at man ikke ’bare’ får et studiejob, hvis man har blogget et år eller to. Det kræver hårdt arbejde, og man skal i sine blogindlæg vise, hvad man er værd.

 

Det viste sig, at der var en del personer i branchen, der kunne lide, hvad jeg skrev, som blev en kanon måde at promovere sig selv på. Senere hen fik jeg et indlæg på månedens Top 10 over indlæg om Online Markedsføring! Promoveringen og de gode resultater bar frugt.

Spinnaker Nordic valgte i starten af 2016 at starte en afdeling i Esbjerg. De ledte efter studiemedarbejdere, og da jeg vidste, at de var et online markedsføringsbureau, tøvede jeg ikke meget med at give dem et kald. 

I online branchen handler det for det meste om praktisk erfaring. De erfaringer jeg har fra min webshop og ikke mindst de tusindevis af timer, som jeg har lagt i online markedsføring på min blog, gav mig et kæmpe forspring i forhold til mine medstuderende. 

Selvfølgelig handler det i sidste om at præstere til samtalen - men hvis forarbejdet er gjort godt, så vil man virke meget mere sikker til jobsamtalen.

 

 

// Patrick 

Patrickhoffmann.dk

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...